Het project

HET PROJECT 

Waarom?
Een studiereis naar Gotenburg… Waarom eigenlijk? Het antwoord is simpel: in Zweden is veel kennis over spelend en ontdekkend leren. En deze manier van leren is een van de strategische doelstellingen in het koersplan KPOA2022. Dus leren we graag van alle kennis die op de universiteit van Gotenburg beschikbaar is en laten we ons inspireren door goede praktijkvoorbeelden.

Onderzoek
De Universiteit van Gotenburg doet onderzoek naar spelend en ontdekkend leren. Zij werkt daarin samen met een aantal pre-schools waar de onderzoeksresultaten in de praktijk worden toegepast. Medewerkers van KPOA volgen tijdens hun studiereis een programma op de Universiteit en op één of meerdere scholen.

Doel
KPOA wil werken aan de professionalisering van medewerkers. Onderdeel daarvan is een eigen opleidingstraject dat een jaarlijkse studiereis naar Gotenburg mogelijk maakt voor maximaal 25 deelnemers. Doel: leren over de ontwikkeling van het jonge kind, wetenschappelijke kennis daarover opdoen en na terugkomst de kennis en ervaring die ze opgedaan hebben delen met collega’s van de eigen school én in het leernetwerk Jonge Kind van de KPOA academie.

Virtuele school
De groep die de studiereis maakt vormt samen een virtuele school. Daarin zijn diverse functies vertegenwoordigd: specialisten jonge kind, leerkrachten onderbouw, intern begeleiders, RT-leerkrachten, onderwijsassistenten en teamleiders; allemaal van verschillende scholen. Er is een voorkeur voor leerkrachten, teamleiders en IB-ers met specialisatie jonge kind.

Erasmus+
De studiereis is mede mogelijk gemaakt door een mooie subsidie van Erasmus+.
Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het budget biedt meer dan vier miljoen Europeanen de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen en/of ervaring op te doen.

     Logo Erasmus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief